Frozen

Söndag. Jag är uttråkad. Eller kanske mer trött än uttråkad, men jag vill inte lägga mig och vila för då fan somnar jag. Jag vill inte somna för då blir jag bara allmänt grinkko och megaseg när jag vaknar :/

Jag är så genomfrusen känns det som. Fötterna är kalla som isklimpar och det känns som att jag aldrig får upp kroppstempen. Brr... Kanske skulle försöka hitta på nåt att göra, städa lite kanske eller diska. Eller så inte ;) Haha, jag är så jävla slö. Idag i allafall.

Fan, det är kallt ute och det är kallt inne. Jag börjar smått krampa. What the hell, kanske dra en dusch?

Peace.


Ett projekt

Hoh, jag insåg nyss när jag vek in ren tvätt i min garderob, att det verkligen vore dags att rensa... Rensa... Jag hatar det ordet. Blä. Jag är alltid för snäll när jag rensar garderob, plagg som jag inte har haft på mig på tre år finns fortfarande kvar! Det är helt sjukt. Jag insåg samtidigt hur orättvist det är... Jag har tre fulla garderober och Heikki har två hyllplan! Det kan man kalla orättvist ;) Bara mina sjalar tar upp ett hyllplan... Voi voi. Så jag bestämde mig för att på måndag ska jag rensa. Jag hinner förbereda mig lite mentalt också ;) Usch, helst låter jag bli men det är inte bara mina kläder som ska rymmas där i, jag och han har ju blivit vi.

Idag ska jag till mami och färga hennes hår. Och hon ska färga mitt. Har dock inte bestämt ännu vilken färg det ska bli, det får jag se sen när jag köper färgen... Lär bli lite impuls igen, men jag är ju proffs på impulsköp så det kvittar väl. Ikväll blir det självklart Let's Dance med frugan, sen blir det jobb lördag och söndag.

Fan, att jag har så lite jobb, suck. Är nog det som ligger och stressar upp mig, för mina drömmar jag drömt den senaste veckan har varit helt insane. I varje dröm tävlar jag mot någon/något, ska alltid hinna först. I natt var jag med i nåt liknande som amazing race, där man ska först från en plats till en annan. Självklart vann jag ju ;) Men ändå, jag är helt slut på morgonen när jag vaknar. Nåväl, får börja smygkolla efter jobb i nån annan stad, är ju bara det som gäller nu. I Happis söker dom bara efter asiatiska kockar och lärare... Weei....... Fuck, where to go?

Aja, jag tar med mina funderingar och drar på stan en sväng ;)

Peace.

Blandfärs

Har varit en konstig dag idag. Jag vet inte om jag har tyckt att det har varit jobbigt eller om jag bara varit trött, eller less, eller arg eller vad. Det har varit lugnt på jobbet och jag blir galen när det inte finns något vettigt att göra. Visst, i en butik finns det alltid något att göra men sen har man inte inspiration till att göra om jämt heller... Jobbig dag helt enkelt.

Efter jobbet var vi till smedjegatan och åt laxsoppa. Mmmhmmmhhmhh, så jävla gott det är! Fan att man själv inte är så duktig och modig att man vågar prova. Sen är jag ju lite rädd för fiskar också så det kanske inte skulle gå så bra :P Men soppor är fan gott. Efter maten åkte vi förbi mamma och hämtade lite räkningar, märkte att jag fått min första räkning från CSN... Fy faaaaan, vad deprimerande! Och jag läste bara ett år! Nää, nog fan lyfter jag på hatten (som är osynlig) för dom som klarar av att plugga utan lån. Det är ett jävla helvete och betala tillbaka allt... Speciellt då man knappt jobbar. Jaja, men det är smällar man får ta. Detta fick då pluggsuget att försvinna helt för mig i allafall. Blä.

Nu har folket pyst hem härifrån och jag har dammsugit i allafall, funderade på om jag ännu skulle dammtorka och moppa sovrummet. Det är som skönare att lägga sig i rena sängkläder när allt är rent och fint ;) Sen blir det nog duschen och sängen. Känner att jag är lite trött, eller nåt. Kan bero på att det är 13 år sen idag då pappa gick bort. Nånstans funderar jag på det mer än jag vill tro, och det är jobbigt, samtidigt som jag får dåligt samvete om jag inte tänker på honom. Självklart tänker jag ju på honom ofta, men idag känns bara sådär... Sådär helt enkelt. Pga stormen har jag inte kunnat vara och tända ljus på graven heller, och det känns lite jobbigt. Iofs vet jag att det inte är där han är, så det är väl som skit samma egentligen... Men ändå. Jag hade velat. Men nån annan dag kanske, jag får tända ljus här hemma.

13 år har nu gått sen du gick bort, känns som igår, för livet är så kort...

Peace.

Oldie

Tisdag idag. Är helt jävla slut i kroppen, oh fy fasen. Hade först bestämt mig för att fara på afropower dance idag, men syrran övertalade mig att fara på gym istället. Och musklerna var lite sega från gårdagens gympass, oh ja det var dom... Fick låta bli att köra dubblapass, körde enkelt pass och sen löpbandet :) Känner att förkylningen inte har släppt helt och hållet, vilket gör mig tokig! Fan, det är skitsexigt att gå omkring och harkla sig hela tiden. Och sen låter man skitsexig när man pratar när näsan är helt igentäppt... Jävla skit.

Kallt är det här i Happis. Lika kallt som i en isbjörns rövhål. Det är inte många minusgrader, men fyfan vad det blåser kallt. Heikki sa idag att "det är inte länge kvar till sommaren" och jag gav ifrån mig ett hmpr-läte. Men... Det är ju snart februari! Fattar ni hur jävla fort tiden går? Shit. Det är 16 dagar sen jag slutade röka! Oh herre gud. Fan jag börjar få lite panik :/ Jag vill ju inte bli gammal! Jag råkade till och med glömma min plånbok i skoaffären idag! Då trodde jag ärligt talat att jag skulle dö. Usch, jag hatar det, det känns som att hjärtat stannar. Det vet jag iofs inte om det är pga att jag fyllt 22 eller pga att jag var allmänt tankspridd och lite småtrött... ;) Men anyway. Tur den var kvar, och tur att allt innehåll var kvar. Hoh hoh... Fan man kan ju undra var man har hjärnan vissa dagar :D

Nu ska jag böka lite med min nya mobil (ja, lite prylbög är jag kanske), tack älskling :* Sen ska jag mysa på lite innan det är dags att sova så att man orkar vara pigg och glad på jobbet imorn.

Peace.

Mina familjer

Jag har hela morgonen gått omkring och funderat på det här med familjer. Det finns säkert dom som har flera familjer, någon av föräldrarna har träffat någon ny och bildat familj med den nya kärleken, då har man kvar sin familj samtidigt som man har fått sig en ny familj.

Jag har två familjer. Min riktiga familj, med min älskade mamma och mina underbara systrar och deras familjer. Jag skulle kunna, utan att ens blinka, göra precis allt för deras skull. Det finns inge snack om saken. Jag vet att no matter what finns dom där för mig, vi är ju samma kött och blod. Att vara moster är en av dom bästa uppgifterna på jorden. Att lära dom små liven det man kan, att dom låter mig ta del av deras liv. Att se dom växa upp, lära sig att prata, lära sig att gå... Se hur deras personligheter tar form. Fan, det är så jävla kul! Sen väntar jag med spänning på att min äldsta syster ska få en bebis! Det är inte många månader kvar nu, ooooo! Det ska bli skoj. Det är min familj familj.

Sen har jag min andra familj. Dom kan även kallas för vänner. Eller kompisar. Beror på vad man föredrar. Det är ett gäng flummon som jag älskar högt. Jag vet att även dom finns där för mig no matter what, för det är väl det vänner är till för? Jag skulle aldrig någonsin ha samvete till att neka någon vän min hjälp, om det är det dom vill ha. Jag försöker att finnas där, lyssna på dom, dela tankar med dom. Skratta och gråta med dom, om det är det som behövs. Mina vänner är min andra familj, här är det inte kött och blod som binder oss samman, utan vänskapen. Jag vet, jag vet, att jag ibland är dålig på att säga hur mycket dom betyder för mig, men innerst inne hoppas jag att dom vet. Jag hoppas att dom känner mig såpass bra att dom vet. Och att dom vågar fråga och säga om det är nåt som känns tungt. För det är det jag finns till för. Det är det DOM finns till för, om det är nåt som känns tungt för mig. Det är min andra familj.

Kärlek till er allihopa.

Peace.

. . .

"Love is when the other person's happiness is more important than your own." ♥

Peace.


19:e januari 2010

Och min födelsedag. Känns lite konstigt att få så mycket uppmärksamhet från alla håll och kanter, kan ju inte precis säga att jag är van vid det. Nåja, tur man bara fyller år en gång per år! ;) Annars kanske man hade blivit megaegoistisk.

Jag tror tyvärr att jag fått lite flyttfeber... Dock vill jag inte flytta bara för flyttandets skull, och det handlar inte heller om att bara vela, allt har ju sina orsaker. Men, jag vill hitta någon lägenhet som är bra och inte bara något tillfälligt, man ska trivas. Nu pratar jag bara i jag-form, där rök min teori om icke-egoism ;) Jaja, men det är nog mest jag som vill flytta... Anyway, det kommer när det kommer, om det kommer.

Då är tårtan färdiggjord (smetat lite sylt och grädde på en färdig tårt-botten) och i kylen, sockerkakan är framme från frysen och gårdagens chokladmintkaka är på bordet. Mina nära och kära skulle komma förbi i eftermiddag/i kväll och fika och mysa lite. För övrigt blir det nog en lugn dag.

Fan, nu gör jag allt annat förutom blogga. Jag vandrar runt från sida till sida, och sen kom jag på att kolla min hotmail.... Fick mejl från en lärare som vi hade i våras och han skrev att jag var godkänd på min komplettering! Fifan vad skönt :D Nu har jag godkänt i alla ämnen från första året och förhoppningsvis när jag nångång i framtiden söker in på socionomutbildningen igen så ska inte dom ämnena vara förgäves. Jag håller tummarna. Woho!

Nu håller jag på att hosta så att jag snart kräks, tror det är dags för lite hostmedicin ;)

Peace.


Dag 8

Japp, still going strong utan cigaretter! Har inte slagit någon, varit jätteförbannad eller så. Småirriterad, oh ja! Men det är fan värt det. Hoppas jag i allafall, och jag hoppas att människorna omkring mig också har förståelse för det. Jag måste faktiskt få berömma mig själv litegrann, vad duktig fröken Trast är!

Har jobbat klart för den här veckan. Skönt. Sitter här hos familjen Rovanperä i Vuono och bara är. Ringde syrran när jag slutade jobba och frågade om hon ville hämta dit mig från stan, vet inte vad jag skulle hem och göra. Eller egentligen vet jag, är städningsdags ;) Men det hinns. Är ju ledig tre dagar nu, ska väl städa lite och baka lite födelsedagsfika hade jag tänkt... Träna. Jag måste träna. Var och spelade badminton i torsdag och skoj som fan var det, men det räcker inte med en gång i veckan längre. Man blir som seg och slö... Blä. Bara man skulle bli kvitt den här jävla förkylningen!

Nu är det dags för lite family-time ♥

Peace.

Fjärde dagen

Ja, detta är min fjärde dag utan cigg. Herregud så jobbigt det har varit vissa gånger, men det har ändå gått ganska smärtfritt. Lisas fyllesnack i lördags hjälpte mig att tänka klart, även om det var just det, fyllesnack. Men, jag har inte lovat mig själv något annat än att försöka, och jag hoppas att jag lyckas! Det känns som att jag kan ta träningen också mer seriöst om jag bara slutar. Jag tränar ju ändå för att gå ner i vikt OCH för att få bra kondition, men hur bra funkar det om man röker både just före och just efter man tränat? Mm, precis. Så nu ska jag försöka. Försöka!

Nu sitter jag här och väntar på att Heikki ska diska klart ;) så vi kan åka hem till min mami och hämta min datorväska och... nånting annat... Minns inte just nu vad det var. Sen ska vi väl hem igen så jag får baka en sockerkaka innan äggen blir dåliga. Sen är det ju sådär passande att jag fyller år på tisdag så man slipper äta upp det! :D Finns iofs inge plats what so ever i frysen här, men jag får väl ragga lite plats hos mamma eller nåt.

Imorn är jag ledig! Och då är tvättstugan bokad hela dagen, och sen ska jag och Elina iväg och spela lite badminton. Fan, det var så länge sen jag spelade badminton sist! Jag älskar och spela men det har bara inte blivit av. Gymet har jag ju inte kunnat vara på i veckan då jag haft både feber och förkylning, men jag har bestämt mig att det imorn får vara over med det! Mm, nu jävlar ska har kämpas! Sen funderade jag på om jag skulle köpa ett kort dit till korpen... Få dansa lite afropower dance och prova på lite box kanske. Kanske :)

Näe, nu drar vi!

Peace.

Who?

Hope itself dried out in you as you heard your man walking away.
Without a word.

You thought...
Who's gonna make my decisions? I can’t make them on my own
Who's gonna rise to the occasion when there is no one around?
Who the hell is gonna believe me, when I dont believe in myself?
Who's gonna be there forever...?

Peace.


Fredag

Fredag idag. Mm, skönt. Det var tänkt att jag skulle dra på gymmet då jag vaknade men jag hade så jävla ont i nacken så det gick inte. Har smörjt på lite zon-salva där nu och tagit en värktablett, så vi får väl se om det hjälper något. Jag vill att nackvärken ska försvinna innan jag får huvudvärk... För då är hela dagen förstörd. Jag vet fan inte vad jag ska göra för att slippa att ha ont i nacken, det är var och varannan dag som det smärtar. What to do?

Jag får nog gå ner till tvättstugan och slänga i det i maskinen som är kvar att tvätta. Känns jobbigt bara att springa ut när det är så kallt, även om det bara är över gården... Brr. Sen tror jag att det är dags för Heikki att vakna, så vi kan åka till Gränsboden en sväng :) Vill dock bli av med den här värken först, en varm dusch och lite stretch kanske?

Aja, tvättstugan kallar...

Peace.

Mys

Sitter och glor på ett avsnitt av Sex and the city. Jag älskar min shoebox, fastän jag har sett igenom alla avsnitt säkert 20 gånger ;) Jag blir aldrig less. Så jäkla grym serie alltså. Ett avsnitt till, sen är det natti natti för fröken Trast, måste vara någorlunda pigg och alert på jobbet imorn ;) Är ju ändå min enda arbetsdag för den här veckan. Sweeeeeet...

Efter jobbet imorn ska vi och fira lillasyster litegrann, är ju hennes 19-årsdag! Tvättstugan är bokad för imorn eftermiddag och fredag förmiddag. Gym på fredagmorgon och sen hade jag tänkt åka till Gränsboden en sväng, dom har så grymt fina saker där... Är ute efter nåt och ha på väggen i hallen :) We'll see om vi hittar något kul! Annars blir nog fredagen lugn, Let's dance börjar ju och det är ju nästan en tradition och ha nåt att kolla på på fredagkvällar ;) Spännande.

Då var nya och fräscha sängkläder på plats och jag är nyduschad, hur skönt är det inte att lägga sig då? Speciellt när man fick skurat och dammtorkat allt igår. Mmm, mys på hög nivå. Att så små saker kan förgylla vardagen så mycket.

Nu ska jag se klart avsnittet på min favvoserie och sen går jag och lägger mig. Godnatt!

Peace.

nattsudd

Oh, fan att man skulle gå och somna en stund på dagen. Vanligtvis sover jag aldrig "middag", jag hatar det. Visst, det kan vara skönt att bara ligga och somna en stund, men fan så seg man är efteråt. Och sen när man egentligen ska ligga i sängen och sova, ja då sitter man och bloggar istället! Nää, powernaps är inget för mig. Det har det aldrig varit.

I morgon blir min tredje lediga dag, och då hade jag tänkt dra till gymmet på morgonen det första jag gör. Plugga in mp3-spelaren i öronen och bara dunka grym musik samtidigt som man maxar musklerna, mmm, lovely... Iofs slutade det ganska illa för oss förra gången (mig och mp3-spelaren alltså). Jag hade laddat den innan jag åkte hemifrån och när jag väl kom till gymmet och började jogga på löpbandet så pep den om att batteriet var dött. Typ 15-20 minuter höll batteriet! Helt skit! Fan vad besviken jag var, jag som hade sett framemot att få lyssna på lite gamla godingar... Men nej då. Så nu tänkte jag att jag skulle ladda den över natten, den funkar ju säkert inte bättre ändå men... Jag håller tummarna i allafall!

Efter gymmet hade jag tänkt baka lite sockerkaka :P Om jag ids... Jag vet fan inte. Har toan kvar att städa, annars har jag i princip städat hela läggan. Skönt och få ner alla julgrejer, blä. Dom är mysiga att plocka fram men fan vad skönt det är att plocka ner "skiten"! Nåväl.

Annars är dagen öppen för förslag. Den som lever får se.

Nu ska jag och min nya laptop fortsätta snoka runt på lite bloggar.

Peace.

2010

Jag sitter och försöker fundera litegrann på året som gått... Det finns inte en chans att jag kan komma ihåg alla känslor jag känt, alla tårar jag gråtit, alla skrattattacker jag fått, allt roligt man gjort och all ångest man haft. Jag har tappat kontakten med många underbara människor som jag verkligen brytt mig om, och samtidigt lärt känna nya människor. Vissa av dom som jag tappat kontakten med har jag på något sätt hittat tillbaka till. Andra inte. Vad beror det på?

Jag har längtat. Efter mycket. Jag har gjort många saker "för första gången i mitt liv"... Har jag tagit ett steg framåt? Eller har jag vissa gånger fallit tillbaka igen? Det kanske är så det ska vara. För inte känner jag att jag har utvecklats desto mer. Märker man det själv? Eller är jag bara inte villig och utvecklas just nu?

2009 kommer jag att komma ihåg. Så väl. Det hände mycket som var otroligt jobbigt, och mycket som var hur underbart som helst. Jag har varit besviken, ledsen och sårad. Min tid i Övik var en katastrof. Hur tänkte jag egentligen? Sån press jag hade på mig från många håll, hur fan håller man ut? Eller... Hur fan höll jag ut?

Men... Jag hittade kärleken. Tack för att du är min. Helt underbart. Och jag fick jobb! Jag fick ett fast jobb, och hur bra är inte det?! Jag har fått umgås med min familj, krama om dom och göra roliga saker med dom. Jag har fått umgås med mina vänner på sommarkvällarna på bastuflotten. Jag har festat som en galning. Jag har mått bra, så otroligt bra.

Jag har aldrig varit så olycklig och så lycklig under ett och samma år. Hur kommer det sig?

2010! Jag har höga förväntningar på året, jag har mycket jag vill göra. Drömmar. Jag har inga nyårslöften, främst av den orsaken att jag inte kan hålla dom... Inte för fem öre. Jag har bara mål. Mål som jag verkligen vill nå, samtidigt som jag vet att allt kommer med tiden. Men vem fan har tid att vänta? ;)

Gott nytt år, hoppas 2010 blir det bästa året nånsin!

Peace.

RSS 2.0