What the...?!

Heeeeeeeeei.

Sitter i skolan å lyssnar på nigeriansk musik å försöker plugga lite medan jag väntar på handledarmötet som börjar om en timme! :D Är lite smått uttråkad men what to do... får se framemot att efter mötet så är det dags för ZUMBA! :D Bättre kan det nästan inte bli ;)

Nu har jag skickat säkert 20 jobbansökan om sommarjobb så nog är det konstigt om jag inte får jobb, speciellt i en stad som Helsingfors! Satan säger jag bara. Det är några dagar kvar tills vi får säga upp lägenheten, öööö?! :D Nu vet jag att många undrar what the hell?!?!?! (speciellt mina systrar som slagit vad om när nästa flytt sker...) men det måste bli så för att vi inte har råd att ha två lägenheter under sommaren om vi åker till söder för jobb + att jag ändå ska göra min 3-månaders praktik där till hösten så vi måste likaväl ha en lägga där (Laotan ska ju byta skola dit...) :) sen ska jag även skriva uppsatsen å göra sista praktiken där också, så vi kommer i princip inte komma tillbaks till norr efter sommaren (nån vecka skola här å var men inte mer än det)?! Låter tokigt att säga så, men så äre nu :D Har även mejlat om några lägenheter så jag håller alla tummar å tår att allt ska gå bra nu, det brukar ju oftast ordna sig men med mig vet man aldrig, det kan skita sig i sista sekund också :P Ja nu vet jag inte riktigt om jag förklarat allt helt korrekt, det råder kaos även i mitt huvud för tillfället så om allt låter osammanhängande å oplanerat så oroa er inte, jag har det mesta under kontroll ;)



- Sometimes I have to tell myself to stop thinking ;)

Det är bara tre veckor kvar tills vi åker till Skåneland å myser med storasyster å bebismagen! :D Ska bli så mysigt å få åka iväg bara med Laotan då vi aldrig gjort det förut, å jag hoppas han blir lika kär i Helsingborg som jag blir varje gång jag åker dit.







- Helsingborg, förra året i mars! :)

Nu ska jag skicka några arbetsansökningar till å sen ger jag upp för idag ;) inväntar möte å zumba, sen blir det klyftpotatisar, lövbiff, vitlöksbröd å grekisk sallad till middag. Mums eller?!

Peace.

Puuust!

Tjo!

Hade ju totalt glömt bort igår att jag skulle ha min hygienpass-lektion idag! I Finnelandet måste man ha nåt som heter hygienpass för att kunna jobba i affärer, restauranger osv å jag kan göra den kursen via skolan, så passar på då :) Måste ju ha den hursomhelst... nångång lär jag ju behöva den! :D

Imorn blire skola, möte å sen volleyboll/basket/innebandy/fotboll - beror lite på vilka som kommer å vad vi väljer att göra :P förra gången blev det 45min volleyboll å 45min basket! :D

Nu har jag ÄNTLIGEN gjort klart en skoluppgift som jag haft hängandes över axlarna alldeles för länge, nu känner det såå bra (fastän jag har många andra uppgifter kvar att göra!)! Tänk sen när allt är klart, hur skönt det måste kännas :) Så nu ska vi äta lite fruktsallad å glo tv tills det är dags att sova!



- Apelsin, äpplen, banan, ananas & röda vinbär å så lite juice! MUUUMS! :D

Peace.


Gult är inte fult!

God kväll!

Hoppas alla har haft en mysig helg! Jag hade som vanligt en ledig fredag då jag åkte till Happyranda å besökte syster å mamma, hann även träffa Camilla å Carita en sväng å det var mysigt. Lördagen hade jag bara funderat på att vara hemma tills Anjan ringde å övertalade mig att följa med till Happyranda/Torneå för shopping, å så blev det också! Vi tog bussen dit, besökte ikano först (köpte ett par gula skooor från skopunkten!!! :D) sen drog vi vidare till Rajalla/På Gränsen där jag hittade ett gult linne, gul tunika å en chockrosa tunika, köpte även en gul sjal... jooo såatteee, behöver jag säga att jag kommer att klä mig i gult i sommar?!?! :D Sen drog vi vidare till IKEA för lunch å sen till busstationen för att åka hem igen.

Idag har jag sovit länge, fixat med tvätt, lagat hemmagjord pizza (helt underbart god blev den ;)) å nu sitter jag här å glor på tv. Ska mysa med älsko hela kvällen å imorn är jag ledig som vanligt, då står det plugg på schemat!



- I LOVE YOU!

Peace.

Dag 8 - ett ögonblick

Ett ögonblick...

Ja, går ju å skriva om så många saker. Men det som först "ploppar" upp i huvudet är när min systerson Kristoffer föddes. Jag var chaufför åt några fyllekajor den kvällen å så fick jag ett sms om att en pojke har fötts! Helt underbart. Nån dag efter att familjen kommit hem från BB fick vi åka å hälsa på, å just det ögonblicket, när jag fick hålla lilla sötnosen... ja den glömmer jag aldrig. Den sötaste prinsen var han! Å jag var så stolt över att få vara moster å gudmor åt honom.



- Kristoffer bara några veckor gammal ♥



- Moster kommer alltid finnas där för dig, det ska du veta!

Peace.

Whööu

Sitter i skolan å huvudet är fullt av information. Idag började vi en ny kurs: filosofi! YEEEY! Eller inte!



- Moral, ethics and philosophy.

Nu har jag en kurs som heter work with substance abusers, sen ska jag hem å sen drar vi å spelar volleyboll. Musklerna är trötta efter 60min bodypump + 45min Sh'bam från igår så måste aktivera dom idag så dom inte är helt slut imorn när vi ska iväg å leka i backen hela dagen! ;) Hoppas på kanonväder imorn nurå!



- Kokaiini, Cocaine, Kokain...

Fortsätter med min lista senare ikväll... gött.

Peace.

African clothing!

Tjingtjong!

Hoppas alla har en mysig fredag. Jag skulle plugga men hur bra gick det då?! Jag började städa istället! Å då mina vänner... då undviker jag verkligen pluggandet. Illa...

Sitter å funderar på vad jag ska ha på mig ikväll då det är girls night hos Faith. Sen imorn blir det Happyranda å utgång med tjejorna! :D Jag vill hitta afrikanska kläder till skolans African Night men jag hittar inget bra ställe att beställa ifrån, nån som kan ge mig några tips?! UK kanske?! Men då blir frakten sen dyr som attan... nåja. Hittade ett par snygga brallor i Sweden, med coolt mönster som man hade kunnat "sy om" till kjol/klänning å dom var inte ens dyra men skulle helst slippa å sy då jag inte kan sy för fem öre :D men man gör det man måste göra!





- Kan inte vänta tills jag får åka till Nigeria å köpa färgglada kläder å tyger, dom är ju så vackra!!!

Peace.

Dag 7 - min bästa vän

Friends

A friend is someone we turn to
when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure
for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lives
with beauty, joy, and grace.
And makes the whole world we live in
a better and happier place

 



- Thank you for making me a better person.

Peace.

 

 


Dag 6 - min helg

Istället för att bara skriva om "en dag" så kan jag skriva om den här helgen för den har varit mysig :)

Trött som ett as är jag å har varit i flera dagar, torsdag blev det jobb på hemtjänsten mellan 7-15.30 å när jag kom hem hann jag bara laga mat, plugga lite å glo tv innan det var dags att gå å lägga sig för att kliva upp tidigt igen på fredag då jag å Sandra skulle köra Peter å Micke till flygplatsen i Luleå, å efter det ha en mysdag för oss själva! Nångång kring 9.30 dumpade vi av grabbarna å styrde mot Storheden där vi bara strosade i affärer å sen åt vi lunch där. Därefter drog vi vidare in till stan, gick från affär till affär å åt middag på Waldorfs, svängde förbi hos bästa Carita innan hemfärden - som vi trodde skulle bli lätt som en plätt - tills vi kom innanför Haparanda kommuns gränser ;) Vilken snöstorm å blåst, alltså shit. Sandra kunde inte ens köra in på syrrans gård med deras bajsvolvo å tack gode Gud att syrran har en Audi Quattro som jag sen burnade iväg till Kemi med, för att i Haparanda plogas det inte i onödan...! Kom hem vid 22.00 å dags för jobb igen klockan 7 på lördagmorgon... Vädret hade som tur var lugnat ner sig till på morgonen, åkte iväg till jobbet å det kändes tuuuungt, vet inte varför. efter jobbet var jag å hjälpte mamma å shoppa lite nytt till vardagsrum å kök, vi handlade kuddar, gardiner, lampor å dukar å åkte hem till henne å fixade till det lite, hon var så glad å tacksam. Min älskade mamma.

Barnen kom hit å sov över från igår till idag (alltså lördag till söndag) så det blev snacks å melodifestivalen igår å idag var vi uppe tidigt för att dra iväg till Snöslottet i det underbara vädret! Vi var ute i några timmar, kom tillbaks hem till oss (ja, vi bor granne med snöslottet) å åt lite lunch, sen ville dom bada badkar å efter det packades det å vi åkte till Happis igen! Grillade den första vårkorven hos syster å gott var det, sen körde hon hem mig... å here I am. Så sjukt mör i hela kroppen å trött i knoppen. Leyah har fått sin "kattvecka" så hon är lite speciell, stryker sig mot allting å jamar å bara går omkring å jag tycker bara allmänt synd om henne... stackarn :D



- Sötflickan med knaskatten!



- Syskonen myser i snöslottet.



- Vi besökte även kapellet i snöslottet för att tända ljus för människor vi mist, Jennifer ville tända ett för moffa å ett för Simon ♥



- En mysdag! ♥

Peace.

Wondering...

Godmorgon!

Jag har hunnit dra en långpromme + ett möte redan å är nu hemma å sitter å funderar på vad jag ska göra. Det är helt sjukt vad energi man får av att komma ut i solen, älska sol sol sol! Jag är lycklig om jag pallar att bo här 1 ½ vinter till (blir på halvtid iofs, som det ser ut nu ;)), sen drar vi nånstans till värmen... för gott. Varför stanna här när vädret bara gör en deppig?!

Ibland kan man inte annat än förvånas över människor å deras handlingar. Man trodde liksom att man sett å hört det mesta, men nej... What the hell?! Ibland blir man bara sugen på å slå in pannbenet på folk "är det här tacken?" liksom men vem fan orkar slösa energi på människor som inte är värda det... Ytterligare ett bevis på att den sista idioten inte är född ännu, tragiskt nog. Nä, nu lämnar vi det bakom oss å siktar mot nya, härliga mål med positiv inställning! :D



- Always stay positive!

Peace.

Ett måste...

Vilken mysmåndag det har varit! Åkte in till Happyranda å syster med barnen kom å hämtade mig från bussen, vi åkte till sötmamma en sväng å satt å surra bara. Vad jag älskar min mamma! ♥ Efter det var det körde jag hem syster å co å drog en sväng på skopunkten där jag hittade ett par dojjer för 99kr ;) inte illa. Thé hos Santeri med henne å sötEdvin å sen även Camilla, sen åt vi gómaten jag å Camilla, indiskt... mm, skulle kunna äta det varje dag. Sen var det dags att ta bussen hem.

Jag känner mig helt slut som artist... ska snart borsta tanden, byta om å mysa ner mig under täcket med en bok som heter Utsatt av författaren Markus Lutteman. Fick låna den av min lärare, den är så hemsk så jag har tårar i ögonen när jag läser den... jag vill egentligen inte, men samtidigt vet jag att jag måste. För det är verkligheten. Verkligheten för så många barn. Å jag, som blivande social arbetare, måste förstå. Det är bättre att förstå än att blunda... fastän mitt hjärta gråter, om å om å om igen; älskade små barn! Jag önskar jag kunde rädda er allihopa!

"Tolvåriga Ester Jansson låg med täcket uppdraget till hakan och grät tyst. Hon kunde knappt ta in vad som nyss hade hänt. De viskande rösterna, de tunga kropparna, det där hårda mellan hennes lår.
Det var Magnus och Dan, två av familjens tonåriga fosterbarn, som hade smugit sig in i hennes rum. De hade varit nakna, och de hade krupit ner i hennes säng. Hon hade inte vågat skrika.
Esters hjärna var som ett enda trassel av förvirrade tankar. Hon ville bort från allt. Hon passade inte in här, och hon ville inte passa in. Alla tyckte att hon borde vara så tacksam för att hon hade fått komma till Sverige, men vad skulle hon vara tacksam för? Att hon blev mobbad i skolan för sin hudfärg? Att fosterbarnen utsatte henne för sexuella övergrepp? Att hennes adoptivmamma trodde att hon kunde hela henne, men bara gjorde henne sjukare?

Hon tittade ut mot natthimlen genom fönstret och såg den stjärna hon hade gjort till sin egen. Hon kunde prata med sin afrikanska mamma genom den där stjärnan. Hon tänkte så mycket på henne. Hon undrade om mamman saknade sin dotter, och hon undrade varför hon hade låtit adoptera bort henne.
Det hade inte mamman gjort. Adoptionen hade skett mot hennes vilja. Och hon var fast besluten att en dag få återse sin försvunna dotter.

Utsatt är en verklighetsbaserad berättelse om ett adoptivbarns famlande efter en egen identitet, om det svenska samhällets kraftiga svängningar i synen på adoptioner och om två kvinnors outtröttliga strävan efter att återförenas med varandra."




- En stark å vacker överlevnadshistoria...

Peace.

Härliga måndag!

Hejhopp!

Hoppas alla har haft en mysig helg. Skönt med måndag idag, speciellt då vi har sportlov hela veckan ;) Vaknade tidigt idag av att solen sken in genom fönstret (vi har inte köpt någon rullgardin ännu :/) men det var helt underbart att vakna på det sättet. Nytränad å nyduschad, väntar på att min älskade sambo ska vakna... idag ska jag dra en sväng mot Happyranda å träffa några sötbollar. Imorn blir det superbakdag hos systra mi. MYS!



- Sötaste kissen! ♥

Peace.

Dag 5 - vad är kärlek?

Kärlek...

Kärlek är allt. Ömhet, tillgivenhet, lycka, tårar å svek. Kärlek är att älska någon villkorslöst. Kärlek är romantik, mys å en varm känsla. Kärlek är pirr i magen, nervositet å underbar energi. Kärlek är välmående å empati, pussar å kramar. Kärlek är att ge sitt allt, att känna sig trygg å älskad. Kärlek kan också göra ont, få oss att gråta å känna oss otillräckliga... men samtidigt kan den hela oss å få oss att leva igen.

Det är omöjligt att beskriva en sån känsla. Känslan å upplevelsen jag har av kärlek kan vara helt annorlunda från din upplevelse. Kärlek kan riktas till olika människor på olika sätt.

Kärlek till min familj, för allt dom gett mig å för att dom finns där för mig oavsett vad som händer. Jag skulle göra allt för dom, gå igenom eld å vatten om det skulle behövas. Min familj är mitt kött å blod å jag kommer alltid att älska dom. "Our family members are people given to us by God". ♥

Kärlek till min sambo, för att han får mig att känna mig så trygg. Hans ord helar mig å för första gången på länge så känner jag att jag lever. På riktigt.

Kärlek till mina vänner för att dom får mig att le. För att jag vet att dom finns där för mig när jag är nere. För att vi tillsammans gått igenom så mycket, alla minnen, allt... jag vore inget utan er.



- Kärlek till er alla.


Peace.

Dreeeeeams, dreams dreams dreaams

Godmorgon! Eller goddag kanske... det var lång sovmorgon hos samborna Trast-Ibidapo, nu har vi äntligen duschat, ska mumsa i oss lite lunch å sen UT UT UT! Dom har marknad här så vi tänkte gå dit å kika vad dom säljer för skit, sen måste vi gå till husen där Laotan bodde förut för han har fått nå post dit :) Ska bli najjs å få vistas ute i det här vädret! ÄLSKA SOL!

Ja, shit vilka konstiga drömmar jag haft i natt... Så chockerande, som ett slag mot magen om å om igen! Ibland förstår jag inte var alla dessa drömmar kommer ifrån, å varför... kanske för att lära mig något. I det här fallet var det att inte lita på NÅGON förutom mig själv. Men hur tråkigt är inte det då?! Njae... har sååå många gånger drömt sanndrömmar så jag börjar bli lite knasig, iofs borde jag kunna skilja på vanliga drömmar å sanndrömmar men hur lätt är det? Jag håller tummar å tår att det inte var en sanndröm. Så passa er, mina vänner ;) jag är er på spåren!



- I'll be watching you...

Peace.

Dag 4 - detta åt jag idag

Efter att jag suttit här å önskeshoppat kläder så var det dags att dra å handla. Det är helt sjukt hur dyrt det är att handla i det här landet, en 2 liters Bravo juice kostar nästan 40 spänn! Holy moly... kom hem, fixade igång lite tvätt å sen var det dags att börja laga mat. Dock fick jag laga två olika maträtter idag, finnemakaroner å köttfärssås till mig å vegetarisk lasagne till min älskade ;)



- Finnemakaroner, köttfärssås å en massa tomatketchup!

Det finns ju tusentals olika sätt att göra köttfärssås på. Jag har inget direkt recept jag följer, pallar inte med recept! Idag blev det en helt vanligt sås av mjöl.

200g nötfärs
1 gul lök
2 matskedar mjöl
Vatten
Soya
2 köttbuljongstärningar
Aromat
Grillkrydda
Chili

Hacka å bryn lök å köttfärs. Tillsätt mjölet å "bryn på" ännu en liten stund. Tillsätt vatten å soya tills konsistensen är bra å färgen är lagom (många tycker att min köttfärssås är för mörk men jag tycker färgen är lagom :D). Blanda i buljongerna å krydda efter smak. Låt puttra på i 10 minuter å servera med makaroner eller någon annan pasta, massa ketchup å sallad! :D

Peace.

Shoppingsug!

Ah... vårkänslor = shoppingsug. Man vill förnya hela garderoben, slänga bort allt svart, grått å trist å in med nya kläder i vitt å andra roliga färger. Finns det nån snäll själ därute som vill ge mig några tusenlappar så jag kan förnya min (eller en liten del av den iaf...) garderob?!



- Gimme gimme gimme!

Peace.

Sjukstuga

Jepp, fan vad kul. Jag hann liksom just säga till några klasskompisar "fifan va folk är sjuka nuförtiden" så knackade febern på dörren. Så jävla typiskt... jag vill inte vara sjuk, det är ju dags för sportlov! :D

Anyhow... inte direkt så jag har kunnat ligga still idag ändå, det kan jag aldrig å speciellt då jag har feber... känns som att jag blir 3 ggr mer aktiv då än vanligt. Sov som en kratta förra natten å vaknade kring 8.30, kom å la mig på soffan å glodde lite tv å försökte andas å kring 12 somnade jag en timme å när jag vaknade upp var jag så uttråkad så jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Såja... tänkte koka lite thé men såg kaoset (diskhögen) å jag kände att jag inte kunde låta bli, diskade bort det som var (typ 10 kastruller, 700 tallrikar, muggar å typ alla våra bestick...) å kände hur jag blev yr i bollen å svettig som fan så fick sätta mig ner en sväng... fick syn på kokboken å bläddrade fram smulpaj receptet för å göra äppelpaj :D Sen var det bara till å börja skala äpplen, kändes som att det tog hundra år när händerna skakade av febern, svetten rann å jag kände mig full... min bättre hälft undrade om jag är riktigt 100% där uppe, varför pina sig själv liksom? Näe fyfan å bara ligga, man får ju liggsår :D Iaf... pajen smakade gott (det jag kände smaken av) å det är också det enda jag lyckats äta idag så uppdaterar min "dag 4" imorn istället då jag - förhoppningsvis - kommer äta nåt annat än paj.

Nu sitter jag å tittar när Laotan spelar Resident Evil på PS3:an vilket är skitläskigt, inte undra på att jag har konstiga mardrömmar! Två nätter sen drömde jag att Elina å Camilla skulle döda mig! Eeh, what the hell liksom? Ne, i väntan på att Revenge ska börja så ska jag fixa i ordning lite thé å bära täcket å kuddar till soffan å bara mysa ner mig. Känner att jag ansträngt mig nog mycket idag så nu blire å vila lite ;)

Nästa vecka kör vi (läs: jag) igång med hårdträning å ändringar i kostintaget så wish me good luck! :D



- Mina pluttisar! ♥

Peace.

RSS 2.0